Fason Kolonya Üretimi
Fason Kolonya Üretimi
Fason kolonya üretimi tercih etmek pazarlama işlemlerine ve sektöre daha fazla vakit ayırmanıza yardımcı olur. Böylece cirolarınızı arttırabilir, profesyonelleşmek istediğiniz alana daha fazla odaklanmanızı sağlar.
Özellikle firmalara daha az teknikle, daha az maliyetle üretim imkanı verdiği için büyük bir avantaj sahibidir. Kolonyalar farklı aromatik esansların, yüksek derecedeki etanol ile birleşip, belirli bir süre dinlenip, koku partiküllerini patlatınca damıtılmış su ile derecesinin düşürülmesinden meydana gelir.
Türkiye’de birçok farklı yerde kullanılan kolonya, birçok kişinin zevkine hitap eden türlere sahiptir. Bu kapsamda fason üretim kolonyalar da çeşitlenmektedir;
- Limon kolonyası
- Bebek kolonyası
- Beyaz zambak kolonyası
- Çam kolonyası
- Tıraş kolonyası
- Tütün kolonyası
- Leylak kolonyası
- Lavanta kolonyası
Kolonyalar sadece bunlarla sınırlı değildir. Bu nedenle Fason kolonya üretimi yaptırmak istiyorsanız arzunuza göre olanları imal ettirebilirsiniz.
Fason Üretim Nedir?
Fason üretim üretici ile firmanın bir sözleşme dahilinde anlaşarak, istekleri doğrultusunda ürün imal ettirmesidir. İmalat yapıldıktan sonra marka üreten firmaya ait olabileceği gibi sipariş veren firmaya da ait olabilir. Bu sözleşme kapsamında belirlenen bir konusudur.
Bu üretim günümüzde dünyada birçok marka tarafından benimsenmektedir. Bunlardan bazıları maddeler halinde aşağıda olduğu gibidir;
- DELL
- Nike
- ZARA
- Sharp
- Renault
- Bosch
- Toyota
- Tchipo
Fason üretim birçok sektörde yapılabilmektedir. Kolonya ürettirmek için fason birçok avantaja sahiptir. Eğer alanında uzman üreticilerle çalışırsanız, en iyi verimi elde etmeniz mümkündür.
Fason Üretim Çeşitleri Nelerdir?
Fason kolonya haricinde üretim yapılabilecek birçok sektör bulunmaktadır. Dolayısıyla yatırımcıların ve firmaların tercih edebileceği geniş bir liste vardır. Günümüzde bu üretimin en çok tercih edildiği dallar şöyledir;
- Mobilya üretimleri
- Kozmetik üretimleri
- Giyim üretimleri
- Gıda üretimleri
- Krem Üretimleri
- Şampuan üretimleri
- Kişisel bakım ürünleri üretimleri
- Doğal sabun üretimleri
- Bitkisel çay üretimleri
- Form çayları üretimleri
- Gıda takviyeleri üretimleri
Bunların her biri alanında uzmanlık gerektirir. Eğer üretim ardından sektörde daha iyi satışlar olmasını istiyorsanız, hedef kitlenize tam anlamda ulaşmasını arzuluyorsanız fason kolonya üretici firmaya dikkat etmeniz gerekir.
Fason Üretim Kolonyaların Avantajları Nelerdir?
Fason kolonya üretimi birçok avantaj sahibidir. Eğer firma bir üreticiyle fason kapsamında anlaşarak, uzmanlaştığı alan dışında üretim yaptıracaksa böylece ekstra iş gücü, üretim, planlama ve gerekli izinleri alma gibi süreçler yerine sadece ürünün kendisine, pazarlamaya odaklanabilir.
Bu karın artmasını, firmanın kendi sektörüne daha fazla vakit ve kaynak ayırmasını yardımcı olur. Ayrıca farklı ürün imalatı yeni malzemeler, imalathaneler gerektirebileceği için bunlardan da kurtulmanızı sağlar.
- Ayrıca fason firma sözleşme kapsamında kendi pazarlayacaksa, gelişmesini arttırabilir. Böylece üretim yaptığı firmanın kolonyaları ile daha iyi gelişmesi de mümkündür. Ayrıca şu gibi avantajlar da vardır;
- Kolonyayı satacak firma, üretim yapmayacağı için bu konuda deneyim bulundurması gerekmez.
- Kolonya yaptıran firmanın üretim süreci ve bununla ilgili durumları takip etmesi, kaynak ayırması gerekmez. Bunlara testler, resmi izinler de girer. Zira bunlarla üretici ilgilenir.
- Kolonya üretimi ile ilgili Ar-Ge çalışmalarına da zaman, kaynak ayrılması gerekmez.
- Kolonya üzerine uzmanlaşılmamışsa profesyonel olunan alana daha fazla zaman ayrılabilir.
- Kolonya üretimi sipariş verilecek firma tarafından yapılmayacağı için ilgili tesislere de gerek yoktur.
Bunların yanı sıra fason kolonya imalatı, tedarikçiler ile ilgili süreçlerle de sipariş veren firmanın ilgilenmesine gerek duymaz. Böylece sipariş veren taraf hedef kitlesi, ona nasıl hitap edebileceği, pazar gibi konular üzerine yoğunlaşabilir.
Fason Üretim Kolonyalarda Nelere Dikkat Edilmelidir?
Fason üretimler son yıllarda dünyada büyük bir önem kazanmaktadır. Zira firmalar sadece uzmanlaşmadıkları alanda değil, profesyonel oldukları konularda da üretim talebinde bulunabilir. Böylece üretim daha fazla artacak, ancak firmanın kaynakları tükenmeyecektir. Bu sayede kar da yükselir.
Ancak fason kolonya sözleşmesi yapmak isteyen taraflar dikkatli olmalıdır. Üretim yapan tarafın yetersiz tecrübeye sahip olması, üretimin kalitesini doğrudan etkiler. Bu nedenle gelirlerinizi de düşürebilir. Eğer markanız güçlüyse, bu hedef kitlenizde memnuniyetsizlik oluşturur.
Fason üretimler sözleşme kapsamında olduğu için burada da dikkat edilmesi gerekenler vardır. Üretimde ambalajlar da dahil ham maddelerin, malzemelerin kim tarafından temin edileceği, bunların kalitesi ve sorumluluğunun kimde olduğuna değinilmelidir. Ayrıca üretimi talep eden firma da kalite bakımından belirli standartlar belirtmelidir.
Fason kolonya üretimi ardından stoklanacağı yer, kaç tane üretileceği ve sevkiyatı gibi konular da konuşma esnasında kesin karara bağlanmalıdır.
Fason Kolonya Üretimi Nasıl Yapılır?
Fason kolonya üretimi altı süreçte tamamlanır. Söz konusu aşamalar ana hatlarıyla aşağıda olduğu gibidir;
- Her iki firma karşılıklı görüşerek üretim hakkında kesin kararlara varır. Üretim, kalitesi, adedi ve diğer tüm bilgiler konuşulduktan sonra sözleşme yapılır.
- Anlaşma imzalanınca kolonyaya dair tasarımlar ve planlar hazırlanır. Bunlar talep edilen firmaya gösterilir. Onay alındıktan sonra devam edilir. Düzeltme istenirse değişiklikler yapılır.
- Üçüncü aşamada kolonya formülü düzenlenir. Tamamlandıktan sonra firmaya örnek sunularak yine onay alınır. Düzeltme yine mümkündür.
- Formül onaylanınca kolonyanın ambalajı, kutusu tasarlanır. Müşteriye bir numunesi sunularak onay alınır.
- Kolonya için gerekli onaylar ve izinler alınır.
- Son aşamaya gelindiğinde test edilerek sertifikası alınır.
Kolonya ürettirmek böylece tamamlanmakta olup ardından sözleşmeye göre teslimi, sevkiyatı ve pazarlanması yapılır.